Ανατέθηκε και το συμβόλαιο για την αναβάθμιση των εξομοιωτών των α/φ F-16 / ΠΑ σε “V”

Την ανάθεση σύμβασης από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ύψους 28 εκατ. δολαρίων (25,05 εκατ. ευρώ) για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής υποδομής των μαχητικών F-16C/-D της Πολεμικής Αεροπορίας που θα αναβαθμιστούν στο επίπεδο F-16V Viper, ανακοίνωσε η αμερικανική L3 Technologies.

Συγκεκριμένα η εδρεύουσα στο Τέξας αμερικανική εταιρία θα αναβαθμίσει τους εξομοιωτές Aircrew Training Device που ήδη διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν την εκπαίδευση των Ιπταμένων στη διαμόρφωση F-16V.

Στους εξομοιωτές θα προστεθεί νέος υπολογιστής αποστολής, σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης με το έδαφος, θα γίνουν βελτιώσεις στα όργανα, οθόνες απεικόνισης και χειριστήρια του κόκπιτ και θα προστεθεί η δυνατότητα εξομοίωσης της λειτουργίας ραντάρ με κεραία ηλεκτρονικής σάρωσης.

Οι σχετικές εργασίες θα εκτελεστούν στις εγκαταστάσεις της L3 Technologies στο Arlington του Τέξας και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2027. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ η σύμβαση που ανατέθηκε στη L3 Technologies αποτελεί μέρος της διακρατικής σύμβασης (FMS: Foreign Military Sale) μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για την αναβάθμιση 84 μαχητικών F-16C/-D Block 52+ / 52+ Advanced στη διαμόρφωση F-16V (Viper).