Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα: Πιθανές επιπλέον κυρώσεις λόγω S-400

Τα μέλη του Τουρκο – Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (TAIK) που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Ντέιβιντ Μ. Σάτερφιλντ, έμειναν άφωνοι με την σκληρή στάση του Αμερικανού πρέσβη όσον αφορά τις κυρώσεις CAATSA, έγραψε ο Τούρκος δημοσιογράφος Μουράτ Γιετκίν, αναφέρει η ιστοσελίδα Ahval.

Τα μέλη της διοίκησης του Τουρκο – Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου είχαν τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρέσβη στις 8 Ιανουαρίου με αντικείμενο την μεταφορά αιτημάτων του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου προς τον εκλεγέντα πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έγραψε ο Γιετκίν. Ανεξάρτητα από πολιτικές σχέσεις, το ΤΑΙΚ ευελπιστούσε να διασφαλίσει ότι οι οικονομικές σχέσεις δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις από τις πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Γιετκίν, οι Τούρκοι επιχειρηματίες σοκαρίστηκαν από την σκληρή στάση του Αμερικανού πρέσβη όσον αφορά τα θέματα που αφορούν στις κυρώσεις. Μετά την συνάντηση το ΤΑΙΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο ανέφερε ότι ο Σάτερφιλντ υποστήριξε πως “οι κυρώσεις είναι εξειδικευμένες και η πλειοψηφία της αγοράς θα παραμείνει ανοιχτή στο εμπόριο”. Ο Γιετκίν συνόψισε τις επιπτώσεις από τις δηλώσεις του Σάτερφιλντ ως εξής: Διαβάστε την ενδιαφέρουσα συνέχεια στην πηγή