Αμερικανικό drone MQ-4C Triton του US Navy στη Νότια Σινική Θάλασσα…

Ένα MQ-4C Triton του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, που πρόκειται για μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εντοπίστηκε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού MQ-4C Triton εθεάθη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας μέσω του πορθμού Μπάσι. Ύστερα, απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Άλλωστε, το Sputnik ανέφερε τον Ιανουάριο για τη στάθμευση των δύο πρώτων MQ-4C Triton του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο Γκουάμ, σημειώνοντας ότι η μεγάλη ακτίνα λειτουργίας του αεροσκάφους θα του επέτρεπε να εισέλθει σε τμήματα της στρατηγικής θαλάσσιας οδού, όπου η Ουάσινγκτον αμφισβητεί πολλές από τις αξιώσεις του Πεκίνου.

Η ανάπτυξή τους στο Γκουάμ αντιπροσωπεύει την επίτευξη της πρώιμης επιχειρησιακής ικανότητας για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία θα χρησιμοποιούνται τακτικότερα, μόνο όταν οι δοκιμαστές είναι ικανοποιημένοι σχετικά με την εξάλειψη πολλών από τα σφάλματα του συστήματος. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με το «Diplomat».

​Το Triton δεν φέρει όπλα και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ικανό να παραμένει ψηλά για περισσότερες από 24 ώρες κάθε φορά και μπορεί να φτάσει σε υψόμετρο 53.000 ποδιών. Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία έχουν μια σειρά από αεροσκάφη επιτήρησης στην περιοχή, τα οποία πρόσφατα πραγματοποιούν καθημερινές περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και στη Θάλασσα των Φιλιππίνων.

Ακόμα, παραμένει άγνωστο γιατί τα κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ έχουν εμμονή με αυτήν την περιοχή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία δεν περιέχει σχεδόν κανένα από τα αμφισβητούμενα νησιά της πλωτής οδού αλλά, σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, το Πεντάγωνο ίσως να ενισχύει την ικανότητά του στο να ανιχνεύει κινεζικά υποβρύχια.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK