Αμερικανικό αεροσκάφος Boeing OC-135B πέταξε πάνω από τη Ρωσία

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση αναγνωρίσεως πάνω από ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με τα στοιχεία του διαδικτυακού κόμβου παρακολούθησης και καταγραφής της πορείας αεροσκαφών PlaneRadar.

Σύμφωνα με την πύλη, που δημοσιεύθηκε στο Twitter, αεροσκάφος τύπου Boeing OC-135B της USAF, της αμερικανικής Αεροπορίας δηλαδή, με τον αριθμό 61-2670, πέταξε πάνω από τη Ρωσία στο πλαίσιο της Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών (Open Skies). Στην αποτύπωση που παρατίθεται, το αμερικανικό αεροσκάφος είναι πάνω από την περιοχή της Chita.

Η συμφωνία για τους Ανοικτούς Ουρανούς είναι μια πολυμερής διεθνής συνθήκη που υπογράφηκε στις 24 Μαρτίου 1992 στο Ελσίνκι από εκπροσώπους 23 κρατών μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στις χώρες να διεξάγουν αεροπορικές πτήσεις με σκοπό την αναγνώριση του εδάφους άλλων μερών της συμφωνίας, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις αυτού του κράτους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούν τακτικά αεροπορικές αναγνωρίσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα. Έτσι, στα μέσα Φεβρουαρίου, το αεροσκάφος αναγνώρισης της Πολεμικής Αεροπορίας RC-135U και το RQ-4B Global Hawk διενήργησαν πτήσεις κοντά στην Κριμαία και το Κουμπάν.

ΠΗΓΗ: https://vz.ru/