Άλμα στατικού ιμάντα και κατάδυση για Α/ΓΕΕΘΑ κ.α., θέλει όμως μέτρο (ΦΩΤΟ)

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στη Νέα Πέραμο, στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων επιχειρησιακής εκπαίδευσης Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε σε προγραμματισμένα άλματα στατικού ιμάντα στην θαλάσσια περιοχή Νέας Περάμου και νήσου Φλεβών, καθώς και σε επιχειρησιακή κατάδυση.

Στην ανωτέρω επιχειρησιακή εκπαίδευση συμμετείχε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων ΓΕΕΘΑ, Ταξίαρχος Νικόλαος Φλάρης, καθώς και οι Διοικητές και προσωπικό της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών και της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Αναμφισβήτητα η συμμετοχή των ηγετών του στρατεύματος σε αυτές της δραστηριότητες έχει τον χαρακτήρα του «καλού παραδείγματος», ακόμα δε και την αποστολή μηνύματος ετοιμότητας στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Το έχουμε ξαναπεί, ότι θα πρέπει όμως να συνυπολογίζεται «η κακιά η ώρα» και θα πρέπει όλα να γίνονται με συγκράτηση και μέτρο. Στις θέσεις που πλέον βρίσκονται, η πατρίδα δεν περιμένει από αυτούς εάν χρειαστεί να εμπλακούν με τον τρόπο αυτό, αλλά η αποστολή τους είναι η καθοδήγηση των δυνάμεων με τον βέλτιστο τρόπο και με βάση την πλούσια εμπειρία τους.

Κατά συνέπεια, μια ω μη γένοιτο απώλεια, θα είναι δυσανάλογα υψηλού κόστους για τη χώρα, ενώ εάν συμβεί σε κάποια δύσκολη στιγμή, η προσωρινή αναταραχή που θα προκαλέσει, μέχρι την αντικατάσταση και την εκ νέου εύρυθμη λειτουργία του «συστήματος», θα αποτελεί «παράθυρο τρωτότητας» για την ελληνική πλευρά.