Άλλοι 3 Τούρκοι νεκροί στην Συρία, νίκες βλέπει ο Ταγίπ, αλλά φαλάγγι ο Άσαντ

Για τρεις Τούρκους στρατιώτες νεκρούς στην περιοχή της Ιντλίμπ, κάνει λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Έχουμε τρεις μάρτυρες, ας αναπαυθούν εν ειρήνη. Από την άλλη, οι απώλειες του καθεστώτος είναι πολύ μεγάλες»,, δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του. Συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων τριών θανάτων, 21 μέλη των τουρκικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί στην Ιντλίμπ αυτό το μήνα. Παρόλα αυτά ο ίδιος θεωρεί ότι η μάχη της Ιντλίμπ είναι νικηφόρα!

«Η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω στην Ιντλίμπ»

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι ο χρόνος που έδωσε η Άγκυρα στη Δαμασκό για να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα τουρκικά παρατηρητήρια στην Ιντλίμπ της Συρίας φτάνει στο τέλος του και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει ούτε ένα βήμα πίσω στην επαρχία. Ακόμη, δεσμεύτηκε πως οι δυνάμεις της Άγκυρας θα σπρώξουν τον συριακό στρατό εκτός της περιμέτρου αυτών των παρατηρητηρίων έως το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει «ενεργή εμπλοκή» ως μέσο για να επιτύχει τους στόχους της χώρας του στην Ιντλίμπ. Όπως είπε, ζήτησε από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να προσπαθήσει να πείσει τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις στην Ιντλίμπ.

Όπως έγινε γνωστό οι τρεις Τούρκοι σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές από τις οποίες καταστράφηκαν και οχήματα και άλλο υλικό. Στο μεταξύ ο Συριακός στρατός φαίνεται πως έχει απελευθερώσει την περιοχή γύρω από του τουρκικό παρατηρητήριο στο Jabal Shahshabo και στο Shir Maghar και έχει καταλάβει τα χωριά Ankawi, Qalidin, Huweija, al-Hawash, al-‘Amiqah και Jisr Beit Ras.