Αλλάζουν αρχηγό τον Οκτώβριο οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις

Η επίδοση που σημείωσε κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του στη Συρία ως επικεφαλής των στρατευμάτων που ανέπτυξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για να βοηθήσουν το καθεστώς Άσαντ να διασωθεί και να προστατευτούν τα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κρίνει τη «μάχη» για τη διαδοχή του πτεράρχου Βίκτορ Μποντάρεφ.

Όπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, θα είναι ο νέος αρχηγός των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (έτσι ονομάζουν την Αεροπορία και την Αεράμυνά τους, εξ ου και αρχηγός από τις χερσαίες δνυάμεις) της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η αλλαγή φρουράς αναμένεται εντός Οκτωβρίου.

Την είδηση διέρρευσαν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας Sputnik και αναδημοσιεύθηκε σε ιστοχώρους που παρακολουθούν και αναμεταδίδουν / σχολιάζουν τις εξελίξεις στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο νέος αρχηγός υπηρέτησε το 1987 στον σοβιετικό στρατό και ως «Σπετσνάζ» εστάλη στο Αφγανιστάν. Ενεπλάκη στο πραξικόπημα ως επικεφαλής τάγματος και διενεργήθηκε έρευνα για τον θάνατο τριών διαδηλωτών. Γενικά θεωρείται απόλυτα «μάχιμος», σκληροπυρηνικός και χαίρει της εμπιστοσύνης του Κρεμλίνου και του υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.