Αλλαγές στο γνωστό αεροπορικό σόου MAKS σχεδιάζει το Κρεμλίνο

Την αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής του γνωστού αεροπορικού σόου MAKS σχεδιάζουν οι Ρώσοι, με την τελική απόφαση να αναμένεται να τη λάβει το Κρεμλίνο, δηλαδή ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενδεικτικό της μεγάλης σημασίας που έχει για τη διαφήμιση των ρωσικών αμυντικών προϊόντων, εν προκειμένω της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Η έκθεση – αεροπορικό σόου MAKS, είναι ένα μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις παγκοσμίως που μετρά ήδη αισίως 25 χρόνια ζωής. Η τελευταία διοργανώθηκε το διάστημα 18-23 Ιουλίου. Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής της Rostec, του κρατικού οργανισμού που συντονίζει τον τομέα υψηλής τεχνολογίας της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είχε προαναγγείλει την αλλαγή της τοποθεσίας, λέγοντας ότι είναι μάλλον η τελευταία φορά που διοργανώνεται στην αεροπορική βάση Ζουκόφσκι, 40 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Πλέον, ως πιθανότερο μέρος μετακίνησης της διοργάνωσης, είναι η αεροπορική βάση «Κουμπίνκα» που ελέγχεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ανακατασκευάστηκε για να φιλοξενεί τέτοιες μεγάλες εκθέσεις. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί, ότι η ιστορική διάσταση της υπόθεσης, οδήγησε πιλότους της ρωσικής Αεροπορίας να ζητήσουν από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να μην αλλάξει την τοποθεσία διοργάνωσης!