Ρωσία: Ακυρώθηκε η ανάπτυξη του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28NM

Την ανάπτυξη της νέας έκδοσης του επιθετικού ελικοπτέρου Mi-28NM ακύρωσε το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ένα από τους λόγους που πιθανόν να δικαιολογεί την απόφαση του Υπουργείο είναι το υψηλό κόστος αγοράς του ελικοπτέρου αφού παρα τις προσπάθειες του Ρωσικού Στρατού να συμπιεστεί η τιμή προς τα κάτω η εταιρεία Russian Helicopters αρνήθηκε να ακολουθήσει τις υποδείξεις του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα αν και το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας προετοίμαζε τη σύμβαση με την εταιρεία Russian Helicopters για την αγορά απροσδιόριστού αριθμού ελικοπτέρων Mi-28NM για τρεις μήνες τελικά η συμφωνία δεν υπογράφηκε αφού οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε μια κοινή απόφαση για το τελικό κόστος ανα μονάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της νέας έκδοσης του ρωσικού ελικοπτέρου ξεκίνησε το 2009 και ενσωματώνει σημαντικές βελτιώσεις οι οποίες όμως αύξησαν και το τελικό κόστος του ελικοπτέρου σε σημείο που το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να μην μπορεί να το αποκτήσει με τον υπάρχοντα αμυντικό προϋπολογισμό.