Ακόμη μια σφαγή αμάχων για την οποία δεν έκλαψε κανένας

Μπορεί η πρόσφατα σφαγή των 50 μουσουλμάνων Νεοζηλανδικών να σόκαρε την Παγκόσμια Κοινή Γνώμη για την αγριότητα και βαρβαρότητα της, όμως μερικές ημέρες νωρίτερα από την σφαγή στο Christchurch μια άλλη σφαγή επίσης σοκαριστική και αδιανόητη έλαβε χώρα σε μια άλλη Ήπειρο με θύματα αυτή την φορά Χριστιανούς.

Πιο συγκεκριμένα συνολικά 130 Χριστιανούς δολοφόνησαν οι Μουσουλμάνοι αντάρτες της οργάνωσης Fulani και Boko Haram στην Νιγηρία στα χωριά Inkirimi, Dogonnoma Ungwan Gora στην περιοχή Kajuru της Νιγηρίας, καθώς και στα χωριά Ungwan Barde, Kajuru και Karamar επίσης στην Νιγηρία τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου.

Πριν από αυτές τις σφαγές είχε προηγηθεί η δολοφονία ακόμη 38 Χριστιανών τον περασμένο Φεβρουάριο στο χωριό Maro της Νιγηρίας επίσης από Μουσουλμάνους αντάρτες.

Οι δολοφονίες αυτές δυστυχώς δεν έγιναν γνωστές καθότι δεν καταγράφηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ και δεν έχουν γίνει γνωστές στην διεθνή κοινή γνώμη.

Δυστυχώς το θρησκευτικό μίσος δεν γνωρίζει σύνορα και όρια και έχει θύματα συνήθως αθώους και ανυποψίαστους πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει για το είδος των κοινωνιών που ως πολιτισμένοι άνθρωποι επιθυμούμε.