Κι άλλο τροχαίο δυστύχημα με τουρκικό όχημα MRAP Kirpi

Ακόμη ένα θανατηφόρο δυστύχημα με τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού κατηγορίας MRAP και τύπου Kirpi τουρκικής κατασκευής έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα. Για μια ακόμη φορά το όχημα ανετράπη και έφυγε από την πορεία του προκαλώντας τις απώλειες που αναφέρθηκαν νωρίτερα.

Ο συγκεκριμένος τύπος οχήματος έχει ιδιαίτερα βεβαρημένο μητρώο από το 2011 όταν εντάχτηκε στην δύναμη του Τουρκικού Στρατού με πολλά αντίστοιχα δυστυχήματα που κόστισαν τη ζωή πολλών Τούρκων στρατιωτών και τον τραυματισμό πολλών ακόμη.

Τα προβλήματα ευστάθειας του οχήματος MRAP Kirpi είναι γνωστά και το όχημα έχει ιδιαίτερα κακή φήμη σε αυτό τον τομέα αν και στον τομέα της αντοχής έναντι σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και νάρκες έχει αποδείξει την αξία του.

Όπως φαίνεται όμως το τουρκικό όχημα δεν έχει ένα τόσο καλό μητρώο στο τομέα της οδικής ασφάλειας και αυτό κοστίζει κάθε χρόνο στον Τουρκικό Στρατό νεκρούς και τραυματίες.