Αιθιοπία: “Οι αντάρτες του Τιγκράι διατηρούν τις θέσεις τους…”

Οι δυνάμεις του Τιγκράι που πολεμούν τα κυβερνητικά στρατεύματα της Αιθιοπίας παραμένουν στις θέσεις τους στο νότιο μέτωπο και αναπτύσσουν στρατιώτες γύρω από την πόλη Αντιγκράτ στον βορρά, δήλωσε ο επικεφαλής του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκρέ Ντεμπρετσιόν Γκεμπρεμάικλ, μέσω γραπτού μηνύματος.

Οι δυνάμεις του Τιγκράι έχουν φτιάξει χαρακώματα, καταστρέψει γέφυρες και τοποθετήσει εκρηκτικά σε δρόμους στον νότο, αλλά τα ομοσπονδιακά στρατεύματα προελαύνουν, δήλωσε παράλληλα ο Ρέντουαν Χουσέιν, εκπρόσωπος κυβερνητικής ομάδας δράσης για το Τιγκράι. Ο Ρέντουαν πρόσθεσε ότι ορισμένοι πολεμιστές του Τιγκρέ ή μέλη πολιτοφυλακής δραπέτευσαν μετά την κατάληψη χθες Σάββατο της Αντιγκράτ από τους στρατιώτες.

Το Reuters δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει τις δηλώσεις όσον αφορά την εξέλιξη των μαχών από τα δύο στρατόπεδα. Οι πληροφορίες για τις μάχες είναι αποσπασματικές και είναι δύσκολο να επαληθευτούν οι ισχυρισμοί και των δύο πλευρών επειδή το διαδίκτυο και το δίκτυο τηλεπικοινωνιών έχουν κλείσει από τότε που άρχισε ο πόλεμος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ