Αιθιοπία: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση ενόπλων στην επαρχία Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, ανέφεραν κάτοικοι στο Reuters, στο τελευταίο ξέσπασμα αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή.

Ένας αγρότης στην πόλη Μπουλέν είπε στο πρακτορείο ότι αντίκρυσε δεκάδες πτώματα σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι του. Άλλος κάτοικος της πόλης, ο οποίος ανέφερε ότι ένοπλοι εφόρμησαν σε μια περιοχή περίπου στις 6.00 το πρωί, δήλωσε στο Reuters ότι μέτρησε 20 πτώματα σε μια διαφορετική τοποθεσία.

Ένας γιατρός της περιοχής είπε πως εκείνος και συνάδερφοί του προσέφεραν ιατρική βοήθεια σε 38 τραυματίες, με τους περισσότερους να φέρουν τραύματα από σφαίρες.

“Δεν είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό και ξεμένουμε από φάρμακα”, δήλωσε στο Reuters μια νοσοκόμα στην ίδια ιατρική εγκατάσταση, προσθέτοντας ότι ένα παιδί πέντε ετών πέθανε κατά την μεταφορά του στην κλινική.

Ένας αξιωματούχος από την περιοχή που μίλησε υπό την προϋπόθεση να μην κατονομαστεί τόνισε ότι οι αρχές έλαβαν γνώση της επίθεσης και επαληθεύουν τις λεπτομέρειες της ταυτότητας των δραστών ενόπλων και των θυμάτων, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας ‘Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ