Αιματοβαμμένο τέρας! Ο αρχιδήμιος του Κατίν… Ένας φόνος κάθε 3 λεπτά (vid.)

Ο Βασίλι Μιχαίλοβιτς Μπλοχίν αποτελεί μια ιδιόμορφη περίπτωση ανθρωπόμορφου θηλαστικού. Αν και δίποδο και φέρων ανθρώπινη μορφή, ήταν πολύ χειρότερος κι απ’ τα λιοντάρια του Νέρωνα που σκότωνα από πείνα. Γεννημένος το 1895 ή κατ’ άλλες πηγές στο 1887 στη μικρή πόλη Σιζτάλ, είναι άγνωστο πως μεγάλωσε και σε τι οικογένεια. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατατάχθηκε στον ρωσικό τσαρικό στρατό, αλλά το 1921 τον βρήκε ενταγμένο στο Κομμουνιστικό Κόμμα και στη διαβόητη VChK (Cheka).

Από εκεί ξεκίνησε τη δολοφονική του δράση κερδίζοντας την προσοχή του Στάλιν από τότε. Όταν ο Στάλιν ανέλαβε τα ηνία της ΕΣΣΔ δεν ξέχασε τον «ταλαντούχο» φονιά Μπλοχίν και τον τοποθέτησε διοικητή του ειδικού αποσπάσματος των δημίων της NKVD (διαδόχου της Cheka). Το Ειδικό Απόσπασμα είχε δύναμη λόχου και έδρευε στη Λουμπιάνκα, στη Μόσχα. Το Απόσπασμα λάμβανε διαταγές κυρίως από τον ίδιο τον Στάλιν.

Αρχικά το Απόσπασμα δεν ενεπλάκη στις 828.000 εκτελέσεις-δολοφονίες που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια της «βασιλείας» του μεγάλου «πατερούλη» που ακόμα ορισμένοι θαυμάζουν και στην Ελλάδα… (όπως άλλοι θαυμάζουν τον φονιά Χίτλερ).  Δραστηριοποιήθηκε κυρίως κατά τις δίκες – φαρσοκωμωδίες της Μόσχας με τον Μπλοχίν να δολοφονεί με τα χέρια του όλα τα ανώτατα πρώην στελέχη του ΚΚΣΕ που ήθελε να ξεφορτωθεί ο Στάλιν καθώς και τον άξιο στρατάρχη Τουχασέφσκι που ο «πατερούλης» θεωρούσε απειλή. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ HISTORY POINT