Άγνωστη σφαγή Αιθιόπων και Ελλήνων από τους Ιταλούς (σκληρές εικόνες)

Ο Ιταλός στρατάρχης Ροντόλφο Γκρατσιάνι υπήρξε ένας από τους μεγάλους εγκληματίες πολέμου στην ιστορία. Ωστόσο ποτέ δεν πλήρωσε τα εγκλήματά του παραμένοντας στη φυλακή για μόλις 4 μήνες. Ο Γρατσιάνι «διακρίθηκε» στον πόλεμο της Ιταλίας κατά της Αιθιοπίας το 1936. Ο ίδιος ήταν φανατικός φασίστας, καχύποπτος στα όρια της παράνοιας και εκδικητικός. Έτρεφε μεγάλοι μίσος για τους Αιθίοπες και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Το 1936 όταν οι δυνάμεις του κατέλαβαν στην περιοχή της Ντιριντάουα ο ίδιος επισκέφτηκε μια εκκλησία. Σκόνταψε όμως στο σπασμένο πάτωμα, όπου υπήρχε μια τρύπα και έπεσε. Ο Γκρατσιάνι ήταν βέβαιος ότι οι Αιθίοπες ιερείς είχαν χαλάσει το πάτωμα για να πέσει αυτός… Το περιστατικό θα ήταν γελοίο, απλώς, αν δεν γεννούσε ένα τρελό μίσος του Ιταλού προς τους Αιθίοπες κληρικούς. Στις 19 Φεβρουαρίου 1937, ως αντιβασιλέας της κατεκτημένης Αιθιοπίας ανακοίνωσε πως οι ιταλικές αρχές κατοχής θα έδιναν ελεημοσύνη στους φτωχούς λόγω της γέννησης ενός νέου Ιταλού πρίγκιπα.

Όπως ήταν φυσικό συγκεντρώθηκε μεγάλο πλήθος. Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και δύο άνδρες από την ιταλική αποικία της Ερυθραίας. Ο ένας, ο Αμπραχά Ντεμπός μιλούσε ιταλικά και εργαζόταν στο Φασιστικό Πολιτικό Γραφείο. Ο Ντεμπός όμως μισούσε τους Ιταλούς για την ρατσιστική συμπεριφορά τους και μετέβη στην τελετή με χειροβομβίδες, μαζί με τον φίλο του. Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr