Αφγανιστάν: Τρεις τραυματίες από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε τέμενος

Ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα σε ένα μεγάλο τζαμί, κοντά στη φυλασσόμενη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στη λεγόμενη “Πράσινη Ζώνη”, κοντά σε σπίτια και γραφεία που ανήκουν σε δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες.

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στον χώρο του τεμένους Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν όπου πλένονται οι πιστοί πριν προχωρήσουν στο εσωτερικό για να προσευχηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν και με αξιωματικούς της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τάρεκ Αριάν, επιβεβαίωσε ότι έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι.

Την περασμένη εβδομάδα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν ένα ιδιωτικό λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους ενός ειδησεογραφικού οργανισμού στην Καμπούλ. Ένας δημοσιογράφος και ένας τεχνικός σκοτώθηκαν και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ