5 δισ δολάρια χρειάζεται η Αεροπορία των ΗΠΑ για την επισκευή των βάσεων της

Το εξωπραγματικό ποσό των 5 δις δολαρίων θα πρέπει να δαπανήσει τα επόμενα τρία χρόνια  η Αεροπορία των ΗΠΑ για την επισκευή των αεροπορικών της βάσεων Tyndall και Offutt από τις καταστροφές που υπέστησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις ΗΠΑ.

Μάλιστα η ανάγκη για την χρηματοδότηση των εργασιών είναι επείγουσα αφού απαιτούνται άμεσα 1,2 δις δολάρια μέχρι τον Ιούνιο για την επισκευή των αεροπορικών βάσεων Tyndall και Offutt διαφορετικά θα χρειαστεί να περικοπούν έργα σε βάσεις σε 18 Πολιτείες και να ακυρωθούν εκπαιδευτικές πτήσεις 18.000 ωρών.

Η αεροπορική βάση Tyndall είχε υποστεί τεράστιες ζημιές τον περασμένο Οκτώβριο από τον Τυφώνα Michael και αν δεν υπάρξουν περισσότερα κονδύλια για την επισκευή της η Αεροπορία θα χρειαστεί να κάνει περικοπές σε άλλα έργα ανά την επικράτεια των ΗΠΑ και να περικόψει ή να καθυστερήσει προγράμματα όπως τη συντήρηση των ιπτάμενων ραντάρ E-3 AWACS.

Από την άλλη πλευρά η αεροπορική βάση Offutt είχε πλημμυρίσει ολοκληρωτικά στις αρχές του μήνα, όταν υπερχείλισε ο ποταμός Μιζούρι.

Η ανάγκη αυτή για περεταίρω χρηματοδότηση του Υπουργείου Άμυνας έρχεται τη στιγμή που ο Πρόεδρος Τράμπ επιδιώκει την χρηματοδότηση του φράχτη στα σύνορα με το Μεξικό ο οποίος θα κοστίσει 3,6 δις δολάρια.