400 διά του 12 ίσον 33,3 εκ. ευρώ τιμή μονάδας για τα μεταχειρισμένα Rafale

Ρεπορτάζ για το πώς το Υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας επιχειρεί να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο που θα έχει στη γαλλική Πολεμική Αεροπορία η πώληση των μαχητικών Rafale στην Ελλάδα, δημοσιεύεται στην εφημερίδα La Tribune (κείμενο Michel Gabirol).

Επισημαίνει εισαγωγικά ότι μεταξύ 2022 και 2024, η Dassault Aviation αναμένεται να παραδώσει 34 νέα Rafale (6 στην Ελλάδα και 28 στην (γαλλική) Πολεμική Αεροπορία) και ότι η Ελλάδα θα προμηθευθεί έναντι 400 εκ. ευρώ 12 μεταχειρισμένα Rafale.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της Florence Parly, η Dassault Aviation θα πρέπει να «επιταχύνει τους ρυθμούς παραγωγής» για να παραδώσει τα Rafale.

Ερωτηθείσα την Τρίτη στη Γερουσία από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας, η αρμόδια Υπουργός διευκρίνισε ότι σε συνέχεια της παράδοσης 6 νέων Rafale F3R, τα 28 Rafale F3R που προορίζονται για τη γαλλική αεροπορία θα παραδοθούν μεταξύ Απριλίου 2022 και τέλους 2024, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Αυτό σημαίνει ότι 34 Rafale πρέπει να παραδοθούν εντός τριετίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ HELLAS JOURNAL