300 χιλιάδες μη καταγεγραμμένοι Βούλγαροι μετανάστες στην Ελλάδα!

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη ροή Βουλγάρων μεταναστών προς την Ελλάδα, περιέχονται σε δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Στάνταρντ», τα οποία αποκαλύπτουν και το ελληνικό διοικητικό-κρατικό μπάχαλο…

Τίτλος του δημοσιεύματος της 27ης Νοεμβρίου, είναι «300.000 μεταναστεύουν με τα παιδιά τους στην Ελλάδα». Το δημοσίευμα καταγράφει τη μεταναστευτική ροή Βουλγάρων πολιτών με τις οικογένειές τους στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τους οποίους τους παρομοιάζει με βουλγαρική πόλη του μεγέθους του Μπουργκάς!

Ωστόσο, βασικότερος προορισμός των Βουλγάρων μεταναστών παραμένουν η Ισπανία και η Ιταλία, αν και εκεί τα επίσημα νούμερα ωχριούν μπροστά στην πραγματικότητα.

Στο δημοσίευμα καταγράφονται οι απόψεις συμβούλου της Συνομοσπονδίας Εργασίας της χώρας, που δηλώνει ότι οι μετανάστες αυτοί δεν είναι καταγεγραμμένοι από την Ελλάδα, αφού τα επίσημα στοιχεία του ελληνικού κράτους μιλάνε για την παρουσία μόλις 40.000 πολιτών βουλγαρικής καταγωγής!

Κατά συνέπεια, ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των Βουλγάρων μεταναστών μένει παράνομα (υπό την έννοια της μη καταγραφής της παρουσίας τους, αφού η Βουλγαρία είναι μέλος της Ε.Ε.) στην Ελλάδα και δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη! Τα παιδιά τους, όπως είναι φυσικό, πάνε σε ελληνικά σχολεία, δηλαδή, η ελληνική διοίκηση δεν έχει καταφέρει ούτε αυτό το στοιχείο να αξιοποιήσει!