250 άρματα στα σύνορα, τουρκική εισβολή εν όψει;

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι τουρκικές αεροπορικές βάσεις στη Μαλάτια και το Ντιγιάρμπακιρ, ενώ 250 άρματα μάχης έχουν αναπτυχθεί συνολικά σε συνοριακές περιοχές στα τουρκοσυριακά σύνορα σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι Τούρκοι εμφανίζονται έτοιμοι να συγκρουστούν με τις συριακές ένοπλες δυνάμεις καθώς η ένταση αντί να εκτονώνεται κλιμακώνεται μέρα με την ημέρα. Στην κρίση έχει συμβάλει τα μέγιστα και η τουρκική ενέργεια με τον εξαναγκασμό σε προσγείωση του αεροσκάφους που όδευε για τη Δαμασκό και φέρεται να μετέφερε υλικό για ραντάρ που είχε παραλάβει από τη Ρωσία.

Η ενέργεια που στόχο είχε να στείλει μήνυμα προς τη Ρωσία ότι οι ικανότητες συλλογής πληροφοριών των Τούρκων είναι μεγάλες, κατόρθωσε να εξοργίσει τους Ρώσους, ένα κράτος που δεν έχει τη φήμη ότι αφήνει προκλήσεις του είδους αναπάντητες.

Η κατάσταση πλέον μυρίζει μπαρούτι και όλες οι πιθανότητες είναι ανοικτές. Εάν δε όντως ψεύδεται ο Ερντογάν που δήλωσε ότι το αεροσκάφος μετέφερε πυρομαχικά (γιατί δεν έδειξαν βίντεο; Ούτε αυτό βέβαια θα ήταν επαρκής απόδειξη…) τότε θα πρόκειται για μια ενέργεια που κατηγοριοποιείται ως χειρότερη από απλώς «μη φιλική»…

Στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να σύρει το ΝΑΤΟ στη σύγκρουση ώστε να μην υποχρεωθεί να τα βγάλει πέρα μόνη της αφού παρά το συμβατικό πλεονέκτημα που απολαμβάνει και τη συνεργασία των αντικαθεστωτικών με τους Ισλαμιστές εξτρεμιστές συνεργάτες του χρηματοδοτημένους από τις μοναρχίες του Κόλπου, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα λέγεται ότι δεν έχει Σύρους αλλά Ρώσους χειριστές και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες.