Φασιστικός νόμος ψηφίστηκε από την τουρκική Βουλή!

Οι μαντήλες έρχονται το μέικ απ φεύγει, μαζι με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ή σε κάθε περίπτωση, ό,τι είχε μείνει από αυτήν, αφού ο νόμος που ψήφισε η ισλαμιστική κυβέρνηση της χώρας, είναι στην κυριολεξία ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ.

Με νόμο λοιπόν που ψήφησε η τουρκική βουλή, τα κορίτσια, από 10 ετών και πάνω, έχουν πλέον το δικαίωμα να φορούν την ισλαμική μαντήλα, αυτή δηλαδή που είχε καταργήσει ο Κεμάλ Ατατούρκ. Με το ίδιο νομοσχέδιο οι μαθήτριες και οι σπουδάστριες απαγορεύεται να φορούν μέικ απ, να κάνουν τατουάζ ή piercing.

Επίσης, απαγορεύεται να έχουν κασκόλ, καπέλα ή μπερέδες, ή να έχουν σχολικές τσάντες με πολιτικά σύμβολα, εικόνες, ήρωες των κινουμένων σχεδίων, ή κάθε είδους επιγραφές. Απαγορεύεται επίσης να βάφουν τα μαλλιά τους, ή τα αγόρια να αφήνουν μουστάκι ή γένια! Μόνο στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και στο νηπιαγωγείο τα παιδιά δεν θα είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν το νέο νόμο, καθαρά ισλαμικής έμπνευσης.

Παράλληλα, έχει κατατεθεί πρόταση κατάργησης των μικτών σχολείων. Φαίνεται πως ο Ερντογάν έχει στρέψει το τιμόνι της Τουρκίας μακριά από τον κεμαλισμό, με αποκλειστικό οδηγό το κοράνι.