Τώρα ο Ερντογάν …σώζει και αυτόχειρες

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, απέτρεψε 30χρονο άνδρα από το απονενοημένο διάβημα, δηλαδή την αυτοκτονία από τη γέφυρα του Βοσπόρου, σταματώντας την ώρα που διέσχιζε με την αυτοκινητοπομπή του το σημείο μετά τις προσευχές της Παρασκευής και επιλαμβανόμενος της κατάστασης. Ο δε παραλίγο αυτόχειρας, έσπευσε και με κλάματα του φίλησε ο χέρι…

Το περιστατικό θυμίζει έντονα τους «πανίσχυρους ηγέτες» που κάνουν τα πάντα, από τον Πούτιν μέχρι τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ Ουν, υπό την έννοια της επικοινωνιακής διαχείρισης ενίοτε και στημένων για τις κάμερες περιστατικών με στόχο την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας τους. Ασφαλώς, όλες είναι διαφορετικές περιπτώσεις και κατά πάσα πιθανότητα το περιστατικό με τον Ερντογάν που εμφανίζεται ιδιαιτέρως μπλαζέ στο βίντεο, δεν είναι σκηνοθετημένο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, ο Ερντογάν μόλις είδε τον άνδρα σκαρφαλωμένο στη γέφυρα σταμάτησε το όχημα που τον μετέφερε και ζήτησε από τους άνδρες της ασφάλειάς του να τον πλησιάσουν.

Ο προεδρικός σύμβουλος, Μουσταφά Βαράνκ, και ο επικεφαλής της φρουράς του, Μουχσίν Κιοσέ, κατόρθωσαν να τον πείσουν να τους ακολουθήσει μέχρι το όχημα του Τούρκου προέδρου, ο οποίος δίχως να μετακινηθεί από τη θέση του μίλησε με τον 30χρονο κάνοντάς τον να αλλάξει γνώμη… ενώ κάμερα κατέγραφε το περιστατικό.

Στα πλάνα που έστειλε το πρακτορείο Dogan, καταγράφεται ο άνδρας κλαίγοντας να φιλάει το χέρι του προέδρου. Ο Ερντογάν, στη συνέχεια, επικοινώνησε με αρμόδια κοινωνική υπηρεσία για να του προσφέρει ψυχολογική στήριξη.

Σύμφωνα με το CNN Türk ο νεαρός πάσχει από κατάθλιψη εξαιτίας οικογενειακών προβλημάτων, με το πρακτορείο Dogan να εστιάζει στην κρίση που φέρεται να αντιμετωπίζει με τη σύζυγό του.