Το παράπονο του «turkishnavy.net» από το Defence-Point!

Μια παράλειψη στη χθεσινή μας ανάρτηση για τη βολή πυραύλου ESSM (Evolved Sea Sparrow), προκάλεσε τη δικαιολογημένη και παράλληλα ευπρεπέστατη δημόσια αντίδραση από τον διαχειριστή της πηγής μας που ήταν το «http://turkishnavy.net», Τζεμ Ντεβρίμ Γιαγιλαλί, την περιήγηση στο οποίο προφανώς προτείνουμε στους φίλους και αναγνώστες μας.

Στην ανάρτηση, προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα, παραλείψαμε να κάνουμε αναφορά στην πηγή μας, αν και η δημοσίευση των ιδίων φωτογραφιών χωρίς καμία επεξεργασία, παρότι τα διακριτικά είναι εμφανή, προδίδουν την έλλειψη κακής πρόθεσης από την πλευρά μας.


 

Απολογούμαστε προφανώς στον αγαπητό φίλο και επιβεβαιώνουμε ότι τα καλά λόγια που γράψαμε για τη δουλειά του απηχούν απολύτως τις πεποιθήσεις μας. Όπως διαβάζει μάλιστα κανείς στην διαδικτυακή πύλη (προϊόν της «συγχώνευσης» μεταξύ του «Bosphorus Naval News» και του «TurkishNavy.net») του γεννημένου στο Παρίσι και μεγαλωμένου στην Κωνσταντινούπολη, παντρεμένου και πατέρα ενός γιου, Τζεμ Ντεβρίμ Γιαγιλαλί, το ενδιαφέρον του για τα πλοία προκλήθηκε και μεγάλωσε με τα χρόνια, κοιτώντας τα καράβια να περνούν στον Βόσπορο.

Είναι πράγματι μια όμορφη ιστορία για έναν άνθρωπο που αγαπά πραγματικά αυτό που κάνει. Εμείς να ευχηθούμε κάθε καλό στον ίδιο και την οικογένειά του, να είναι υγιής και να συνεχίσει να παρατηρεί τα καράβια στη θάλασσα, ζητώντας του να ευχηθούμε μαζί, τα καράβια και οι ναυτικοί των δυο χωρών να μη χρειαστεί ποτέ να στοχεύσουν ο ένας τον άλλον. Θα συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και ελπίζουμε ώστε στη χώρα του η δουλειά του να απολαμβάνει της εκτίμησης και του σεβασμού που απολαμβάνει στην Ελλάδα, από όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες του χώρου της άμυνας.

Μπορεί η γεωγραφία και οι αδυσώπητοι κανόνες των διεθνών σχέσεων να έχουν προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ωστόσο, άλλο πράγμα είναι το να υποστηρίζεις αυτό που θεωρείς ως εθνικό σου δίκαιο και άλλο το να μισείς έναν άλλο άνθρωπο, καθώς πιστεύουμε, μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι το μίσος είναι συναίσθημα που εμποδίζει την ορθή κρίση και οδηγεί σε περιπέτειες. Είναι βέβαιο ότι από ένα σημείο και πέρα, όλοι είμαστε απλοί καθημερινοί άνθρωποι και πολίτες, με τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες ανάγκες.