Το… θλιμμένο τουρκικό Γενικό Επιτελείο ζητά…

Την θλίψη του εξέφρασε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τις καταδίκες σε βαριές ποινές 324 αξιωματικών, που εμπλέκονταν στην υπόθεση «Βαριά».

Όπως δήλωσαν μέσω ανακοίνωσης που εκδόθηκε, «νιώθουμε τη θλίψη των εν όπλοις φίλων μας και των οικογενειών τους. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πιστεύουν ότι η Δικαιοσύνη θα επικρατήσει στο τέλος της δικαστικής διαδικασίας. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις σέβονται την ισχύ του νόμου».

Τώρα να εικάσουμε ότι η επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, παρά το ύφος με το οποίο είναι διατυπωμένη, θα έχουμε άδικο; Αυτή η αναφορά στη… θριαμβεύουσα Δικαιοσύνη πολύ μας άρεσε…

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, το τουρκικό δικαστήριο επέβαλε εξοντωτικές ποινές στους 324 Τούρκους αξιωματικούς που εμπλέκονταν στην επιχείρηση «Βαριά», το σενάριο της οποίας προέβλεπε την πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα και την εξαπόλυση τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία με σκοπό να επέμβει ο στρατός με πραξικόπημα, ανατρέποντας τους ισλαμιστές και τον Ερντογάν.