Το εντυπωσιακότερο άλμα όλων των εποχών!

Ο Φίλιξ Μπάουμγκάρτνερ είναι ένας από τους γνωστότερους αλεξιπτωτιστές ελεύθερης πτώσης, γνωστός και ως «Ατρόμητος», καθώς εκτελεί άλματα από αεροσκάφη και ουρανοξύστες και όχι μόνο. Σε ηλικία 43 ετών, ο Αυστριακής υπηκοότητας, τέως αλεξιπτωτιστής του Αυστριακού Στρατού, έχει βάλει στόχο να σπάσει ένα ρεκόρ.

Επιθυμία του είναι να εκτελέσει ελεύθερη πτώση, από ύψος 23 μιλίων, σπάζοντας το φράγμα του ήχου! Μόνο που αυτό ενέχει πολλούς και σοβαρότατους κινδύνους. Από το να διαρρηγούν οι πνεύμονές του, να σπάσουν τα αγγεία του εγκεφάλου του, να αιμορραγήσει από τα μάτια μέχρι το απλά να σπάσει ο αυχένας του.

Ωστόσο, την ερχόμενη Δευτέρα, θα το προσπαθήσει, επάνω από την πολιτεία του Νέου Μεξικό. Αν και θα φοράει ειδική στολή για τη συμπίεση του σώματος, οι κίνδυνοι παραμένουν. Χορηγός της προσπάθειας είναι η Red Bull, ενώ μαζί του βρίσκεται ομάδα ιατρών, μηχανικών και άλλων ειδικών. Τον περασμένο Μάρτιο εκτέλεσε άλμα από τα 15 μίλια και τον Ιούλιο από υψόμετρο 18 μιλίων, προκειμένου να δοκιμάσει την στολή και την ειδική κάψουλα με το αερόστατο, που θα τον μεταφέρουν στο επιθυμητό ύψος.

Αν όλα πάνε καλά, θα πιάσει την ταχύτητα του ήχου, πέφτοντας στο κενό, σε 30 δευτερόλεπτα περίπου, σε υψόμετρο 100.000 ποδών. Έπειτα από πέντε λεπτά ελεύθερης πτώσης, θα ανοίξει το αλεξίπτωτό του, για μια κάθοδο που αναμένεται να διαρκέσει 15 με 20 λεπτά.

Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και πως ένα νέο ρεκόρ θα καταγραφεί στην Ιστορία.