Τουρκική εταιρία κατασκευάζει τιμόνια των Μερσεντές!

Η τουρκική εταιρία HEMA Endüstri, η οποία είναι θυγατρική της Hattat Holding, έκανε το μεγάλο κόλπο απέναντι στους Γερμανούς: Εξαγόρασε στις αρχές του 2012 εργοστάσιο στην πόλη Ντίσελντορφ στη Γερμανία από την ThysenKrupp και στη συνέχεια ανακοίνωσε την πρόθεσή της να το μεταφέρει στην Τουρκία!

Πρόκειται για εργοστάσιο – γραμμή παραγωγής τιμονιών για τα αυτοκίνητα τύπου Mercedes Benz. Επένδυσε μάλιστα και 70 εκατομμύρια δολάρια στις εγκαταστάσεις. Θα ξεκινήσει την παραγωγή στη βορειοδυτική Τουρκία στα τέλη του 2013 και αναμένεται να δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Στόχος είναι η ενίσχυση της παραγωγής από 30.000 τιμόνια ετησίως που είναι σήμερα, στα 100.000 μέχρι το 2016 και 150.000 μέχρι το 2018. Κατασκευάζει επίσης υδραυλικά συστήματα πέδησης, κιβώτια ταχυτήτων και γενικότερα έχει το περιθώριο να αναπτυχθεί σημαντικά.

Ενδιαφέρον έχει η πληροφορία ότι η τουρκική προσφορά ήταν μικρότερη από αντίστοιχες κινεζικές. Παρόλα αυτά προτιμήθηκε. Η κινεζική επέλαση τρομάζει τη χώρα της Μέρκελ παρά τις καλές σχέσεις Βόννης – Πεκίνου.