Τουρκική επένδυση στην παιδεία με δυο ακόμα πανεπιστήμια

Το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την ίδρυση δύο νέων πανεπιστημίων στην Κωνσταντινούπολη όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» (Anadolu). Τα ονόματα των δυο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων θα είναι Φενέρμπαχτσε και Αϊβανσαράι…

Το πρώτο θα εξειδικευτεί στις αθλητικές επιστήμες και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με χίλιους φοιτητές με πρόβλεψη να φτάσουν τους 6.000 εντός πενταετίας, ενώ το 20% των φοιτητών θα λάβουν υποτροφία από την ομώνυμη ομάδα!

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, θα λειτουργήσουν τμήματα τεχνών και επιστημών, μηχανολόγων και αρχιτεκτόνων, οικονομικών και διοίκησης, επικοινωνίας, αθλητικών επιστημών και τεχνολογίας, καθώς επίσης και τις επιστήμες υγείας. Εντυπωσιακό. Ιδιωτικό θα είναι το πανεπιστήμιο… κύριοι Τσίπρα και Φίλη.

Στη δεύτερη περίπτωση πανεπιστημίου, το Αϊβανσαράι θα πρόκειται για εκ νέου άνοιγμα του πανεπιστημίου με την επωνυμία «Plato Vocational School», το οποίο μετατρέπεται σε πανεπιστήμιο υπό την αιγίδα ενός ιδρύματος και θα ξεκινήσει με τρία τμήματα τον Ιανουάριο του 2017.