Τουρκία: Ρωσική ομάδα κρούσης εναντίον Τσετσένων!

Εικόνες από κάμερες επιτήρησης επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με τους Τούρκους, την εμπλοκή οκταμελούς ρωσικής ομάδας κρούσης, στην δολοφονία τριών Τσετσένων στις 16 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Τσετσένοι που σκοτώθηκαν, οι Μουσάεφ, Αλτεμίροφ και Αμρίεφ ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι με το λεγόμενο «εμιράτο του Καυκάσου», το αυτοανακηρυγμένο κράτος των Τσετσένων ανταρτών που έχουν αιματοκυλήσει την περιοχή και πολλάκις έχουν χτυπήσει και αθώους, μέσα στη Ρωσία.

Οι τρεις είχαν καταφύγει στην Τουρκία, η οποία υποθάλπει τη δράση των Τσετσένων αποσχιστών ανταρτών, προκαλώντας τη μήνη της Μόσχας. Αυτό που εκπλήσσει κυριολεκτικά, είναι το πώς τα έχουν καταφέρει οι Τούρκοι με ευθύνη την ισλαμιστική κυβέρνηση των Ερντογάν, Γκιουλ και Νταβούτογλου, να έχουν καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις σχεδόν με όλα τα κράτη της τουρκικής περιφέρειας!

Ο κατάλογος είναι μακρύς: Συρία, Ισραήλ, Ρωσία, ενώ αμφιβόλου «σταθερότητας» είναι και οι σχέσεις με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν. Την ίδια στιγμή και παρά την διαφαινόμενη πρόοδο, η Βουλγαρία παραμένει καχύποπτοι απέναντι στις προθέσεις του Ερντογάν, ενώ οι σχέσεις με την Ελλάδα χαρακτηρίζονται από τις διαρκείς απειλές. Πρόκειται για μια χώρα – φαινόμενο στις διεθνείς σχέσεις η οποία παρότι μέλος του ΝΑΤΟ, δεν απέχει πολύ από το να ενταχθεί στο… προνομιούχο κλαμπ των χωρών του περίφημου «άξονα του κακού».