Τουρκία και Lockheed Martin σε νέα συνεργασία

Η Lockheed Martin υπέγραψε εχθές συμφωνίες με τουρκικές αμυντικές βιομηχανία για την παραγωγή εκπαιδευτικών λύσεων και καννίστρων για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3. Η συνεργασία ανακοινώθηκε κατά το 31ο Ετήσιο Συνέδριο Αμερικανο-Τουρκικών Σχέσεων στην Ουάσινγκτον.

Ειδικότερα, η μία συμφωνία αφορά την επέκταση της συνεργασίας με την Havelsan, για τον εντοπισμό ευκαιριών παροχής εκπαιδευτικών λύσεων στις ΗΠΑ, στην Τουρκία και σε άλλες χώρες του κόσμου. Οι λύσεις θα αφορούν εκπαιδευτικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας στους τομείς του ηλεκτρονικού πολέμου, των εξομοιωτών πτήσεων, των χερσαίων οχημάτων, στα συστήματα πυροβολικού και στα συστήματα κατάσβεσης πυρκαϊών από πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, η Havelsan συνεργάζεται ήδη με την Lockheed Martin στην κατασκευή εξομοιωτών αποστολής πλήρους κλίμακας, τακτικών και όπλων, για τα τουρκικά μαχητικά F-16.

Η δεύτερη συνεργασία θα είναι μεταξύ της LM και της Roketsan, και θα δίνει στην τουρκική εταιρεία τη δυνατότητα να παρέχει κάννιστρα εκτόξευσης για τους πυραύλους PAC-3 των συστημάτων Patriot.