Τουρκία: Θέλει ΕΕ με νόμους προστασίας των παιδόφιλων!

Η Τουρκία του Ερντογάν την οποία θέλει να μετατρέψει σε ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των ΗΠΑ ο ανεκδιήγητος και -αργυρώνητος- απόστρατος στρατηγός του Τραμπ που θα αναλάβει θέση ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, αφού είναι η μοναδική θέση η έγκριση της οποίας δεν ελέγχεται από το Κογκρέσο, σα να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, προχώρησε και στην ψήφιση νομοθεσίας η οποία προστατεύει επί της ουσίας τους παιδόφιλους!

Όπως μεταδίδεται, το τουρκικό κοινοβούλιο ψήφισε νομοσχέδιο που επιτρέπει κατά περιπτώσεις – το οποίο πρακτικά σημαίνει την ύπαρξη «νομικού παραθύρου» – να ανασταλεί η καταδίκη καταδικασμένου με το βαρύτατο αδίκημα – κακούργημα στον πολιτισμένο κόσμο, της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκους, αν ο δράστης… παντρευτεί το θύμα του!

Πρόκειται για έναν νόμο που απηχεί τα ισλαμικά ήθη κι έθιμα που επιτρέπουν από την παιδική σχεδόν ηλικία το να νυμφευθεί κάποιος ένα κορίτσι! Η «φυσιολογική Τουρκία» των δυτικόστροφων πολιτών, ασχέτως της οπτικής που έχουν απέναντι στην Ελλάδα, αντιδρά για τον νόμο που έχει προκαλέσει – τη μάταια – κινητοποίηση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η αναστολή της καταδίκης άνδρα για σεξουαλική επίθεση εναντίον ανηλίκου, επιτρέπεται εφόσον διαπράχθηκε «χωρίς τη χρήση βίας, απειλής η οποιασδήποτε άλλης μορφής παραβίασης της θέλησης» του θύματος και με την προϋπόθεση ότι ο δράστης θα το παντρευτεί. Προφανώς αστειεύονται… πολύ θα θέλαμε να διαπιστώσουμε εάν το «ανήλικο» διευκρινίζεται ότι αφορά «θήλυ», ή υπάρχει κι άλλο «παράθυρο» στην υπόθεση…

Τον νόμο ανέλαβε να υπερασπίσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγκ: Οι άνδρες αυτοί «δεν είναι βιαστές», ανέφερε, αιτιολογώντας την άποψή του λέοντας, «οι γάμοι ανηλίκων είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα (…) Όταν ένα παιδί γεννιέται από αυτή την ανεπίσημη σχέση, ο γιατρός ενημερώνει τον εισαγγελέα και ο σύζυγος στέλνεται στη φυλακή, προκαλώντας οικονομικές δυσκολίες στη μητέρα και το παιδί».

Στέλεχος της Διεθνούς Αμνηστίας, η Ρουχάτ Σενά Ακσενέρ, κατήγγειλε τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη χρήση την έκφρασης «σεξουαλική επίθεση χωρίς εξαναγκασμό»… επίθεση μεν, χωρίς καταναγκασμό δε. Τι να πούμε εμείς;