Τουρκία: Ενίσχυση της υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς

Εκτός από τη δεδηλωμένη προσφάτως υποστήριξη της Ελλάδας για την ανάληψη τω Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 από την Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι προέβησαν σε μια κίνηση για την ενίσχυση της υποψηφιότητάς τους.

Επτά από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, πραγματικά πού μεγάλα μεγέθη με δισεκατομμύρια δολάρια κύκλο εργασιών, αποφάσισαν να βγουν μπροστά και να στηρίξουν οικονομικά ως χορηγοί την προσπάθεια. Σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Αθλητισμού της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε πραγματικά ανακουφισμένος, καθώς οι Τούρκοι έχουν κατανοήσει ότι τα μεγέθη είναι τρομακτικά…

Μεγαλύτερη είναι όμως η συνεισφορά σε επίπεδο εικόνας, αφού οι Ολυμπιακοί είναι και ένα μεγάλο οικονομικό γεγονός, οπότε αυτοί που θα κληθούν να αποφασίσουν, είναι γνωστό ότι παραδοσιακά ελκύονται από την οικονομική ισχύ και τη βεβαιότητα της επιτυχημένης οικονομικά διοργάνωσης.

Σε αυτή τη προσπάθεια, οι Τούρκοι θεωρούν ότι θα τους βοηθήσει τα μέγιστα και το νέο αεροδρόμιο που θα μπορεί να διαχειρίζεται 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο αφού θα έχει έξι διαδρόμους απογείωσης – προσγείωσης. Η Ολυμπιάδα, εάν τελικά την αναλάβουν οι Τούρκοι, υπολογίζεται ότι θα προσελκύσει 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.

Οι τρεις πόλεις που διεκδικούν το χρίσμα στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013 στο Μπουένος Άιρες τα Αργεντινής, είναι η Μαδρίτη, το Τόκιο και η Κωνσταντινούπολη. Την ισπανική πρωτεύουσα μάλλον θα έπρεπε να την αποκλείσουμε από τώρα λόγω της κρίσης, αν και το παράδειγμα της Βαρκελώνης που αναπτύχθηκε σημαντικά ως αποτέλεσμα των Ολυμπιακών αφήνει κάποιες αμφιβολίες.