Τι συζήτησε ο Βέστερβελε με τον Νταβούτογλου;

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε απηύθυνε έκκληση προς την Τουρκία να κινηθεί με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα, στις σχέσεις της με την ΕΕ, κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας της Ένωσης.

«Πρέπει να είμαστε λογικοί, όχι συναισθηματικοί για να μην χάσουμε τους στόχους μας», είπε ο Βέστερβελε, κατά τη διάρκεια επαφών του στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Στην Άγκυρα, η προεδρική αλλαγή στην Γαλλία έχει δημιουργήσει νέες ελπίδες σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Ωστόσο, αγκάθι για την Άγκυρα αποτελεί η κυπριακή προεδρία στην ΕΕ. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να «παγώσει» τις σχέσεις της με την ΕΕ κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας.

Τώρα βέβαια, δεδομένων και των υπολοίπων κυρίων δημοσιευμάτων του παρόντος ιστοχώρου για τις πληροφορίες που αφορούν σε… επικείμενη εκτροπή, δεν μπορούμε να μην αναρωτηθούμε μήπως η επίσκεψη Βέστερβελε σχετίζεται με τίποτε προειδοποιήσεις των ικανότατων γερμανικών μυστικών υπηρεσιών (BND) που «έβαλαν φωτιά» στη γερμανική κυβέρνηση και… «τρεχάτε ποδαράκια μου».

Όχι ότι θα έσκαγε η Μέρκελ για την ελληνική ασφάλεια και άμυνα, αλλά διότι ενδεχόμενες περιπέτειες στην περιοχή μας θα μπορούσαν να έχουν τρομακτικές οικονομικές επιπτώσεις στην κλυδωνιζόμενη Ευρωπαϊκή Ένωση…