Τελετή δέησης για τον Σγο (Ι) Κ. Ηλιάκη – Ομιλία ΥΕΘΑ

Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο “Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη”, στη νήσο Κάρπαθο.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλης Φράγκος, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βύρωνας Πολύδωρας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

πηγή: ΓΕΑ

Ομιλία Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Φραγκούλη Φράγκου

Να μου επιτραπεί να παραβώ το πρωτόκολλο.

Φίλιππε Ηλιάκη, αδελφέ του Σμηνάρχου Ήρωα Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ήρθαν εδώ οι Έλληνες και όχι μόνον για να τιμήσουν τον αδερφό σου.

Σεβασμιότατε,
Κύριε Πρόεδρε της Βουλής,
Κύριε Πρόεδρε των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,
Κύριοι Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Αρχηγέ της Πολεμικής Αεροπορίας,
Αγαπητοί συνάδελφοι Αξιωματικοί,

Είναι ιδιαίτερη συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του Υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Αισθάνομαι ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ήρθε ένας στρατιώτης να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν Ήρωα. Και αυτό και μόνο μου προκαλεί δέος. Δέος, διότι το άξιο τέκνο της Κρήτης έδωσε το παράδειγμα σε όλους μας. Και οι όποιες οικονομικές συγκυρίες, δεν επιτρέπει σε κανέναν από μας να έχουμε οιαδήποτε σκέψη για διολίσθηση. Για οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας, και πάνω από όλα, της αξιοπρέπειάς μας.

Διότι μπορεί να έχεις απώλειες στον οικονομικό τομέα, αλλά σε κάθε περίπτωση όταν χάσεις γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, αυτά δεν ανακτώνται.

Για αυτό, λοιπόν, αποτίουμε φόρο τιμής στον Ήρωα, τον αδικοχαμένο, τον Κωνσταντίνο Ηλιάκη, τον Κώστα μας, με μεγάλο σεβασμό σε αυτό το οποίο έπραξε και που αποτελεί για τους επερχόμενους, αλλά και για τους νυν υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, φωτεινό παράδειγμα.

Ζήτω ο Aθάνατος Ήρωας Κωνσταντίνος Ηλιάκης.