Τα μαζεύει τώρα ο Ντάουερ για το Κυπριακό…

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, ο Αυστραλός Αλεξάντερ Ντάουνερ, δήλωσε ότι τα Ηνωμένα Έθνη όσο και ο ίδιος αναγνωρίζουν πλήρως την Κυπριακή Δημοκρατία και ότι αυτή θα ασκήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διορθώνοντας τη δήλωση του περί «προεδρίας των Ελληνοκυπρίων», ο Ντάουνερ δήλωσε ότι «ουδεμία αμφιβολία υπάρχει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αναλάβει την προεδρία».

Ο Ντάουνερ, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο Χριστόφια, απέφυγε να σχολιάσει τις έντονες επικρίσεις που δέχεται από τα πολιτικά κόμματα της Κύπρου. Τα Ηνωμένα Έθνη, υποστήριξε, επικεντρώνονται στην ουσία των διαπραγματεύσεων και ότι στόχος όλων είναι η επανένωση της διαιρεμένης Κύπρου. Για το θέμα της ανταλλαγής από τις δυο πλευρές στοιχείων στο περιουσιακό, που ζήτησε με το πέρας της συνάντησης στη Νέα Υόρκη ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Ντάουνερ είπε ότι έλαβε κάποια στοιχεία, αλλά όχι όλα.

Τέλος, ανέφερε ότι, κατά την χθεσινή συνάντηση του με τον Έρογλου, αποκόμισε την εντύπωση, ότι την προσεχή εβδομάδα, η τουρκοκυπριακή πλευρά θα καταθέσει περισσότερα στοιχεία.