Σ. Αραβία: Δημιουργία νέου σχολείου ειδικών δυνάμεων

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρίγκηπα Φαχντ μπιν Τούρκι μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος φέρει και το βαθμό του υποστρατήγου, ως διοικητής της αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του Σαουδαραβικού στρατού, η χώρα του θα προχωρήσει στη δημιουργία σχολείου ορεινού αγώνα.

Οι νέες εγκαταστάσεις του σχολείου βρίσκονται στη δυτική πλευρά της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Υεμένη. Οι εκπαιδευόμενοι θα προέρχονται από όλα τα Όπλα του Σαουδαραβικού Στρατού, αλλά και από τις χώρες – μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Κόλπου (GCC).

 

Επιπλέον, στα πλαίσια της άμιλλας μεταξύ των στελεχών του και της συνεχούς βελτίωσής τους, θα υπάρξει και διαγωνισμός για τον «ιδανικό καταδρομέα». Οι διαγωνιζόμενοι θα εξετάζονται σε μεγάλο φάσμα θεωρητικών μαθημάτων, αλλά και πρακτικών διαδικασιών.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου σχολείου έχει σχέση με τη γενικότερη πολιτική του Ιράν, αλλά και το πρόβλημα ασφαλείας που ονομάζεται «Υεμένη». Το defence-point.gr έχει αναλύσει πολλές φορές του τι συνεπάγεται το κενό ασφαλείας στην Υεμένη, λόγω απουσίας ισχυρής κυβέρνησης, αλλά και λόγω της παρουσίας των ισλαμιστών ανταρτών στις ορεινές περιοχές της χώρας, οι οποίες συνορεύουν με την Σαουδική Αραβία. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε και τις προσπάθειες δολοφονίας μελών της οικογένειας των Σαουδιτών, από ακραία στοιχεία που πέρασαν τα σύνορα με την Υεμένη.

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη, έχουν λάβει υποστήριξη από το Ιράν και στα προπαγανδιστικά βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, έχουν παρουσιάσει Σαουδάραβες στρατιώτες αιχμαλώτους, όπως αναφέρεται, καθώς και όπλα, αντιαρματικά, ασυρμάτους και άλλα υλικά, που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις της Σ. Αραβίας.

Η δημιουργία λοιπόν του σχολείου ορεινού αγώνα φαίνεται ότι αποτελεί μονόδρομο για την βελτίωση της εκπαίδευσης των Σαουδαραβιτών ειδικών δυνάμεων. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μαθήματα από τους σύγχρονους πολέμους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού στο Αφγανιστάν, αλλά και η εκπαίδευση των καταδρομέων σε θέματα ΜΜΕ.