Συνδικαλιστική «κλαδική» λωποδυτών και απατεώνων

Εάν η όποια κυβέρνηση της Ελλάδας αποφασίσει να λύσει το πρόβλημα της οικονομίας, δυστυχώς, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνει είναι να τσακίσει φαινόμενα σαν αυτό που ακολουθεί το οποίο καταγράφει στο ρεπορτάζ του (εκεί τουλάχιστον το διαβάσαμε) το «http://dailynews24.gr».

Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να μιλούμε με τόσο σκληρά λόγια, αλλά λύση άλλη από τον πλήρη τερματισμό της χρηματοδότησης της συνδικαλιστικής δραστηριότητας δεν υπάρχει. Ορισμένοι οικοδόμησαν καριέρες ως εργατοπατέρες ωθώντας σε διάφορους παραλογισμούς τους εργαζόμενους, τη στιγμή που οι ίδιοι τα πήγαιναν μια χαρά με τις εργοδοσίες. Ας αναλογιστεί κανείς πόσα «παιδιά του κομματικού σωλήνα» που τους γνωρίσαμε ως συνδικαλιστές είναι σήμερα εξέχοντα μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, αποζημιώνοντας τους εαυτούς τους για τους «αγώνες» τους…

Οι εργαζόμενοι (κι εμείς τέτοιοι είμαστε, δεν γεννηθήκαμε… βιομήχανοι) μπορούν να επιστρέψουν στον υγιή συνδικαλισμό και να αποτινάξουν από το σβέρκο τους μια σειρά από περίεργους τύπους πολλοί εκ των οποίων θα έπρεπε να είναι τρόφιμοι του Κορυδαλλού…

Ακολουθεί το ρεπορτάζ:

Περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ έκλεψαν από τη ΔΕΗ συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ προσκομίζοντας στην επιχείρηση πλαστά ή εικονικά τιμολόγια από εκδηλώσεις και ταξίδια που είτε κόστιζαν λιγότερο, είτε δεν έγιναν ποτέ.

Τα χρήματα αυτά αφορούσαν σε πολυτελή ταξίδια στην Ευρώπη, σε συνδικαλιστικές αποστολές που δεν έγιναν ποτέ, για να γνωρίσουν ξένοι υπάλληλοι την ελληνική φιλοξενία και σε μελέτες που ανατέθηκαν σε συγγενείς συνδικαλιστών και δεν παραδόθηκαν ποτέ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Έθνος», μόνον την τριετία 2008-2010, η ΓΕΝΟΠ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων (ΟΚΔΕ) διοργάνωσαν 29 εκδηλώσεις και χρέωσαν τη ΔΕΗ 1.194.497 Ευρώ «καπέλο», αφού οι πραγματικές δαπάνες ήταν 885.711 Ευρώ! Τον Αύγουστο του 2009, ένα επταήμερο ταξίδι 46 ατόμων στην Ιταλία, κόστισε πραγματικά 50.098 Ευρώ. Η τουριστική επιχείρηση, όμως, εξέδωσε δυο τιμολόγια από 54.500 Ευρώ για δαπάνες 23 ατόμων, αντίστοιχα. Ο λογαριασμός που έφτασε στη ΔΕΗ ήταν συνολικά της τάξης των 109.000 Ευρώ, αλλά η εταιρία αρνήθηκε να τα πληρώσει, γιατί σε σύμβαση αναφερόταν η λέξη εκδρομή. Έτσι, οι συνδικαλιστές άλλαξαν την… επίμαχη λέξη και η εκδρομή βαφτίστηκε ταξίδι για εκπαιδευτικούς λόγους. Και τα 109.000 Ευρώ πληρώθηκαν κανονικά.

Άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης χρήματος είναι αυτή με την ημερίδα που διοργανώθηκε στις 15 και 16 Ιουλίου του 2010. Θέμα της «η ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας». Κόστος: 94.800 Ευρώ. Μέσα στις δαπάνες ήταν και η παρουσίαση της νομοτεχνικής μελέτης. Έγιναν τρεις αναθέσεις… Οι δυο δόθηκαν σε κόρες πρώην συνδικαλιστή. Η μια από τις εταιρίες έκοψε τιμολόγιο 31.400 Ευρώ αλλά ουδέποτε παρέδωσε τη μελέτη. Η δεύτερη κόρη του συνδικαλιστή, εξέδωσε τιμολόγιο ύψους 8.000 Ευρώ. Παρέδωσε το κείμενο της οδηγίας και 16 σελίδες φωτοτυπίες διαφανειών. Η τρίτη ανάθεση έγινε σε εταιρία δικηγόρων, που παρέδωσε κείμενο 26 σελίδων.

Οι λεγόμενες τριγωνικές τιμολογήσεις χρησιμοποιήθηκαν για να «φουσκώσουν» τις δαπάνες για τη φιλοξενία ξένων συνδικαλιστών. Από τις 16 έως τις 30 Ιουνίου του 2008, η ΓΕΝΟΠ φιλοξένησε 37 Μαροκινούς συνδικαλιστές στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα παραστατικά, τα έξοδα για γεύματα, διαμονή και μεταφορές ήταν 29.755,60 Ευρώ. Ο τουριστικός πράκτορας όμως, έκοψε τιμολόγιο ύψους 73.440 Ευρώ. Λήπτρια του τιμολογίου ήταν άλλη τουριστική επιχείρηση που… όλως τυχαίως ανήκε στη σύζυγό του! Από εκείνη εκδόθηκε το τελικό τιμολόγιο, ύψους 101.121 Ευρώ…
Με τον ίδιο τρόπο, οι δαπάνες των 19.206,44 Ευρώ για τη διαμονή 36 Τυνήσιων στην Ελλάδα κόστισαν στη ΔΕΗ 85.320 Ευρώ.

Όταν 37 Καναδοί γνώρισαν την ελληνική φιλοξενία αυτό κανονικά κόστισε 37.307.84 Ευρώ αλλά η ΔΕΗ πλήρωσε 115.440 Ευρώ.

Κι αυτές είναι μόνο μερικές από τις συνολικά 17 περιπτώσεις που υπάρχουν στο πόρισμα του ΣΔΟΕ.