Στη γειτονιά μας η νέα γερμανική κορβέτα Class 130…

Τέσσερα χρόνια μετά την ένταξή της στον στόλο, η γερμανική κορβέτα «Magdeburg» (F261) ανέλαβε την πρώτη επιχειρησιακή της αποστολή. Αναχώρησε από τον ναύσταθμο στο Βαρνεμούντε στη Βαλτική στις 24 Σεπτεμβρίου και ήδη κατευθύνεται για τα θερμά ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου για να ενταχθεί στο πλαίσιο ναυτικής δύναμης του ΟΗΕ η οποία επιχειρεί στα ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου.

Η κορβέτα F261 είναι το δεύτερο από τα πέντε πλοία της κλάσης που απέκτησε το γερμανικό Ναυτικό. Εντάχθηκε επιχειρησιακά στον Στόλο το 2008, αλλά αντιμετώπισε πλήθος προβλημάτων, όπως και το πρώτο πλοίο της κλάσης που ναυπηγήθηκε, κυρίως όμως με το σύστημα πρόωσης. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο το πρόγραμμα δέχθηκε ένα ακόμα πλήγμα, αφού προέκυψε πρόβλημα με τη διαρροή τοξικών αναθυμιάσεων στο τμήμα του πλοίου όπου βρίσκονται οι μηχανές.

Όλα δείχνουν ότι τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί, το πλήρωμα 58 ατόμων είναι πανέτοιμο έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της εκπαίδευσης και σε μια εβδομάδα από τώρα θα αναλάβει καθήκοντα στην ευρύτερη «γειτονιά» της Ελλάδας…