Στα «σκαριά» το ραντάρ της τουρκικής φρεγάτας TF-2000

Προχωράνε ακάθεκτοι οι Τούρκοι στα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης της αμυντικής – ναυπηγικής εν προκειμένω – βιομηχανίας τους, τη στιγμή κατά την οποία στην Ελλάδα η πεφωτισμένη πολιτική ηγεσία κάνει ότι είναι δυνατόν να καταστρέψει μια και καλή τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας…

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα turkishnavy.net, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας, στις 5 Ιανουαρίου, η Aselsan επιλέχθηκε για την ανάπτυξη του ραντάρ διάταξης φάσης πολλαπλών λειτουργιών. Αυτό θα αποτελεί τον κύριο αισθητήρα για την παροχή αεράμυνας περιοχής, που είναι και η κύρια αποστολή των φρεγατών TF-2000.

Η Εκτελεστική Επιτροπή ανέθεσε στη Γενική Γραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις σύναψης συμβολαίου με την Aselsan για την πρώτη φάση της ανάπτυξης του νέου ραντάρ. Η απόφαση αυτή αποτελεί κρίσιμο βήμα για το μέλλον των φρεγατών TF-2000, δεδομένου ότι η αποστολή τους και η «ταυτότητά» τους βασίζεται στην ικανότητα να αναπτυχθεί και να κατασκευαστεί το ραντάρ.