Ρωσικό ελικόπτερο Kamov με ταχύτητα άνω των 500 χλμ!

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, η ρωσική εταιρεία κατασκευής ελικοπτέρων Kamov αναπτύσσει ένα νέο σχέδιο ομοαξονικής σχεδίασης ελικόπτερου, που θα μπορεί να εκτελεί πτήσεις με ταχύτητες μεγαλύτερες των 500 χλμ/ώρα.

Η είδηση την οποία μεταδίδει το έγκυρο ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ, προήλθε από δηλώσεις του διευθυντή αεροπορικής βιομηχανίας του ρωσικού Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου Sergei Yemelyanov την περασμένη Τρίτη.

Ο Yemelyanov δήλωσε πως έχει ήδη διαπιστωθεί το γεγονός ότι τα μονοαξονικά ελικόπτερα δεν μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητες μεγαλύτερες των 450 χλμ/ώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Kamov αναπτύσσει ένα σχέδιο ομοαξονικής σχεδίασης που θα ξεπεράσει τα 500 χλμ/ώρα. Υπενθυμίζetai,  πως το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας ελικόπτερου είναι τα 400 χλμ/ώρα.

Όπως τόνισε δε, το ελικόπτερο θα έχει στρατιωτικές εφαρμογές. Για την ανάπτυξη του νέου ελικοπτέρου η Kamov έχει ήδη δημιουργήσει ένα «εναέριο εργαστήριο» για να δοκιμάσει όλες τις καινοτομίες που θα ενσωματωθούν στην νέα σχεδίαση.