Ρωσία: Ποντάρει στην τουρκική αμυντική βιομηχανία!

Όσο κι να μοιάζει απίστευτο, οι Ρώσοι δείχνουν ότι ποντάρουν στη συνεργασία με την τουρκική αμυντική βιομηχανία και η ενδεχόμενη πώληση του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιβαλλιστικής άμυνας S-400 είναι μόνο η «κορφή του παγόβουνου», πιθανόν στο πλαίσιο της πάγιας – και εύλογης – στρατηγικής της να διαιρέσει το ΝΑΤΟ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρουσία του κρατικού οργανισμού που συντονίζει την εξαγωγική δραστηριότητα της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, της Rosoboronexport, στην έκθεση αμυντικού υλικού της Κωνσταντινούπολης, την IDEF 2017 που διοργανώνεται ανά διετία και θα διεξαχθεί το διάστημα 9-12 Μαΐου, θα είναι πιο εντυπωσιακή και μαζική από ποτέ. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία συμμετέχει από το 2015.

Οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Rosoboronexport. Αλεξάντερ Μιχίιβ, είναι απολύτως χαρακτηριστικές όσο και αποκαλυπτικές: «Η Τουρκία είναι για μας ένας κρίσιμος εταίρος, Συζητάμε για μια σειρά πολλά υποσχόμενων και αμοιβαία επωφελών αμυντικών προγραμμάτων.

»Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας με διάφορα βεληνεκή, συστήματα ενεργητικής και παθητική προστασίας για άρματα μάχης, ελαφρών φορητών όπλων και πυρομαχικών γι’ αυτά και άλλα συστήματα που αφορούν ανάγκες των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών»…