ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ: Γενέθλια, 35 χρόνια… με τα A-7 Corsair

Στο συλλεκτικό τεύχος Νοεμβρίου, όπου γιορτάζονται τα 35 χρόνια του περιοδικού, σε ένα μεγάλο αφιέρωμα αποχαιρετούμε και τιμούμε τους τελευταίους Κουρσάρους μετά από 39 χρόνια υπηρεσίας στους Ελληνικούς ουρανούς.

Από ένα αφιέρωμα στα A-7 δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι πτήσεις που πραγματοποιήσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Πριν από τρεις ακριβώς δεκαετίες ο Κώστα Καββαθάς πέταξε τρεις αποστολές στην 115 ΠΜ.

Ξαναθυμόμαστε ένα μέρος της αφήγησής του που μας μάγεψε τότε και εξακολουθεί να μας μαγεύει ακόμη και σήμερα. Επίσης, περιλαμβάνεται η εμπειρία της πτήσης με τα φτερά της 336Μ σε μια αποστολή COMAO/κρούσης, μια σπάνια εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο των Κουρσάρων. Η Π&Δ όμως βρέθηκε στους ουρανούς του Αιγαίου με A-7 Corsair και μια τρίτη φορά, σε μία μοναδική αποστολή με τα δύο επετειακά αεροσκάφη, «Τίγρης» και «Όλυμπος».

Στο αφιέρωμα περιλαμβάνεται μια ύστατη ευκαιρία να δούμε τον Κουρσάρο «Under the Skin», ενώ εξετάζουμε το γεγονός το αεροσκάφος της LTV/Vought σε κάποια στιγμή της καριέρας του απέκτησε τη δυνατότητα αξιοποίησης του ατρακτιδίου LANA (Low-Altitude Night Attack), το οποίο, αν και εντάχθηκε τελικά σε ελληνική υπηρεσία τη δεκαετία του ’90, θα μπορούσε να είχε δώσει μοναδικές δυνατότητες στην ΠΑ νωρίτερα.

Καταγράφουμε επίσης την παραχώρηση και την δεύτερη καριέρα στην ΠΑ των A-7E & TA-7C ενώ σε ιστορική αναδρομή στην καριέρα των 39 ετών των A-7 στην Πολεμική Αεροπορία που έχει σίγουρα πολλούς σταθμούς επιλέξαμε να αναφερθούμε σύντομα στην αρχική εκπαίδευση των πρώτων πιλότων των Corsair.

Στο τεύχος μας περιλαμβάνεται επίσης το πρώτο μέρος της αναφοράς μας στο Athens Flying Week 2014 και η ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» 2014. ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ: http://ptisidiastima.wordpress.com/2014/10/31/panorama342/