Προσωπικό μήνυμα Μπασάρ Αλ Άσαντ στον Πάπα!

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ έχει στείλει ιδιωτικό μήνυμα στον πάπα Φραγκίσκο, ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό, χωρίς να αποκαλύπτει το περιεχόμενο του μηνύματος.

Είναι η πρώτη φορά, από όσα έχουν γίνει γνωστά, που ο Άσαντ στέλνει απευθείας μήνυμα στον ποντίφικα αφότου ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία το 2011. Ο πάπας Φραγκίσκος έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση, την τελευταία ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Πηγές του Βατικανού δήλωσαν πως το μήνυμα είναι πιθανό να περιλαμβάνει τη θέση της Συρίας ενόψει των ειρηνευτικών συνομιλιών που αναμένεται να αρχίσουν στις 22 Ιανουαρίου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Το Βατικανό, που έχει καθεστώς μόνιμου παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη, εκπροσωπείται επίσης στους οργανισμούς του ΟΗΕ που εδρεύουν στη Γενεύη.

Το Βατικανό ανέφερε πως μια συριακή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Τζόζεφ Σουέιντ είχε συνομιλίες στο Βατικανό με τον υπουργό Εξωτερικών του πάπα, αρχιεπίσκοπο Πιέτρο Παρολίν και τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων, αρχιεπίσκοπο Ντομινίκ Μαμπέρτι.

ΠΗΓΗ: AMΠE