Προς Γερμανούς: Κάντε ότι έκαναν για σας μετά τον Β’ ΠΠ…

Απρόσμενα ισχυρή και ξεκάθαρη ήταν η στήριξη στη χώρα μας από έναν Ιταλό πολιτικό που μέχρι πρόσφατα έπαιζε σημαντικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας του. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να βγει από το ευρώ, [αλλά] πρέπει να αναθεωρηθούν οι συνθήκες», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, Τζούλιο Τρεμόντι.

Ο Ιταλός πολιτικός κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να κάνει ότι είχαν κάνει και οι άλλες χώρες για τη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και συγκεκριμένα το 1953 με τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της.

«Η αντίθεσή μου στην έξοδο της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, οφείλεται τόσο σε πολιτικούς, όσο και σε οικονομικούς λόγους. Το 1953, η Ελλάδα, μαζί με όλες τις άλλες χώρες, υπέγραψε τη συνθήκη αναδιάρθρωσης του γερμανικού χρέους. Τι άλλαξε από τότε; Ο καγκελάριος Κόνραντ Αντενάουερ, έλεγε ότι πρώτα έρχεται η Ευρώπη και ύστερα η Γερμανία. Πρώτα η Ένωση και ύστερα το κράτος-έθνος. Αυτή η λογική, ίσως, θα μπορούσε να εφαρμοσθεί σήμερα, με χρήσιμο τρόπο και για την Ελλάδα», κατέληξε ο Ιταλός πρώην υπουργός.