Περιστατικό με καπνό σε κινητήρα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Περιστατικό εκδηλώθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2011 σε αεροσκάφος τακτικών μεταφορών C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών.

Σύμφωνα με την έρευνα του defence-point.gr το περιστατικό εκδηλώθηκε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο προγραμματισμένου δρομολόγιου.

Φωτιά δεν υπήρξε, απλά παρατηρήθηκε να βγαίνει ποσότητα καπνού από το Νο 2 κινητήρα του αεροσκάφους. Ακόμα κι αν το περιστατικό είχε σημειωθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης, πάλι πρόβλημα δεν θα υπήρχε, αφού το πλήρωμα ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, θα μπορούσε να διακόψει τη λειτουργία του, χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στην πτήση του C-130 καθώς αυτό διαθέτει τέσσερις κινητήρες και σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης, μπορεί να πετάξει ακόμα και με έναν κινητήρα μόνο.

Μάλιστα το αεροσκάφος όχι μόνο έφθασε με ασφάλεια στον προορισμό του αλλά και επέστρεψε στη βάση του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, όπου οι τεχνικοί «κατέβασαν» τον κινητήρα για να διενεργήσουν τους απαραίτητους ελέγχους.