Πάλι στη φυλακή ο Άκης, δε βρήκε τα 200 χιλιάρικα εγγύηση

Σε… πασχαλινή άδεια μετατράπηκε τελικά η απόφαση της αποφυλάκισης του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς δεν μπόρεσε – κατά δήλωση – να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγύησης των 200.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να πρέπει να πάρει πάλι τον δρόμο για τη φυλακή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), «η οικογένεια του πρώην υπουργού δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις, που είχε επιβληθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ως χρηματική εγγύηση για την αποφυλάκισή του και έτσι ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή».

Με την απόφασή του το δικαστήριο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση παράνομων αμοιβών για τις προμήθειες των υποβρυχίων και των TORM1, έκανε πριν λίγες ημέρες δεκτή την πέμπτη αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, δεχόμενο τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος.

Εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας, το δικαστήριο επέβαλε και μία σειρά περιοριστικών όρων, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης εναέριων και πλωτών μέσων, παράδοση διαβατηρίου, διαμονή σε γνωστή διεύθυνση κ.λπ.