ΠΓΔΜ: «Κομιτατζής» κατηγορεί την Ελλάδα…

Χτύπησε πάλι ο ανεκδιήγητος Σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος δηλώνει ότι «λυπάται, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να καθυστερήσει τις διαδικασίες για την επίλυση του θέματος του ονόματος.

«Ο πιο πρόσφατος γύρος συνομιλιών για την αναζήτηση λύσης του προβλήματος της ονομασίας που επέβαλε η Ελλάδα πριν από 15-20 χρόνια επιβεβαίωσε τις αρχικές εκτιμήσεις μου ότι η Αθήνα θα προσπαθήσει να κερδίσει χρόνο και να παίξει παιχνίδια», δήλωσε ο Γκρούεφσκι, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι να επιρρίψει την ευθύνη στην άλλη πλευρά. Ο ακραίος εθνικιστής Γκρουέφσκι, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι έχει… ακραίες θέσεις στο ζήτημα της ονομασίας και κατηγορώντας παράλληλα τη διεθνή κοινότητα ότι: «συνεχίζει να κλείνει τα μάτια για όσα πράττει η Ελλάδα».

Ο Γκρούεφσκι αναφέρθηκε και στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι σκοπιανές αθλιότητες με την «κηδεία της Ελλάδας» στο καρναβάλι του Βέβτσανι. «Το να χρησιμοποιεί κανείς το Καρναβάλι του Βέβτσανι ως δικαιολογία για την καθυστέρηση των συνομιλιών που στόχο έχουν την εξεύρεση λύσης σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα Βαλκάνια, καθώς και να εξαπατά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και των εταίρων της ΕΕ, δεν είναι τίποτε άλλο από μια παρωδία, ακόμη μεγαλύτερη από εκείνη του Βέβτσανι», ανέφερε.