Ο Νίκος Λάος απαντά για «Ιλουμινάτι», Ντούγκιν, RFE/RL…

Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε, μετά από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, την επίσημη απάντηση του Νίκου Λάου, ένα από τα θιγόμενα πρόσωπα του δημοσιεύματος του γνωστού ιστοχώρου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).

Αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην περίπτωση ορισμένων εκ των αναφερομένων που θα διαβάσουν οι φίλοι μας στη συνέχεια, μάλλον καλύπτονται από τη γνωστή αγγλοσαξονική έκφραση «all seem Greek», με την ελληνική μετάφραση του όρου να αποδίδεται με αρκετή ακρίβεια, ως «μας φαίνονται κινέζικα», λόγω… έλλειψης τριβής με τις διάφορες εκδοχές του «αποκρυφισμού», το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε θιγομένου είναι απλώς ιερό, υπό οποιονδήποτε ηθικό κώδικα κι αν εξεταστεί.

Το κείμενο της επιστολής που ακολουθεί, την οποία υπογράφει ο Νικόλαος Λάος, ενδεχομένως να λύσει κάποιες απορίες και να δημιουργήσει άλλες, ο τρόπος γραφής όμως και οι πηγές που παραπέμπονται, δίνουν την ευκαιρία σε όποιον το επιθυμεί, να εντρυφήσει.

Σε γενικές γραμμές, τουλάχιστον στο θέμα που αφορά στις σχέσεις με τον Ρώσο διανοητή, Αλεξάντερ Ντούγκιν, είναι σημαντικό που ξεκαθαρίζεται το τοπίο, καθώς οι πληροφορίες που τέθηκαν υπόψη μας μετά το επίμαχοι δημοσίευμα για διάφορα πρόσωπα που φέρονται να έχουν επαφή μαζί του, δημιουργούν μια σύγχυση, σχετικά με το ποιος σχετίζεται με ποιον σε δεδομένες «ιστορικές περιόδους», τουλάχιστον την τελευταία πενταετία, ένα διάστημα που χονδρικά ταυτίζεται με την έναρξη της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής περιπέτειας για τη χώρα μας, αυτή της έξωθεν κηδεμονίας και των Μνημονίων.

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Λάο, που έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τα άρθρα του οποίου διαβάζαμε με ενδιαφέρον, πολλά εκ των οποίων έχουμε μάλιστα, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσίαζαν, αρχειοθετήσει. Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει και όποιος έχει το θάρρος της γνώμης του, βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθεί η ενδιαφέρουσα επιστολή:

2 Φεβρουαρίου 2015
Dr. Nicolas Laos
Partner (Geopolitics and World Security), R-Techno
Founder and Chairman, Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies (RINGS)
Correspondence Address:
84 Charilaou Trikoupi Str., 10680 Athens, Greece
R-Techno, P.O. Box 1, Moscow 109651, Russian Federation
Telephone/Fax: (+30) 210 3641248

Αξιότιμη Συντακτική Επιτροπή του DEFENCE-POINT.GR,

Σας ευχαριστώ που μου δίδετε την ευκαιρία να απαντήσω επισήμως και εγγράφως στα όσα αναφέρονται περί εμού στο ακόλουθο εντυπωσιακά ανακριβές και κακόβουλο δημοσίευμα του γνωστού για τον ψυχροπολεμικό του ρόλο και το μέχρι και σήμερα ψυχροπολεμικό φρόνημά του «Radio Free Europe / Radio Liberty»:
http://www.rferl.org/content/greek-syriza-deep-ties-russian-eurasianist-dugin/26818523.html

Το ανωτέρω δημοσίευμα του ειδικευμένου στην προπαγάνδα «Radio Free Europe / Radio Liberty» αποτέλεσε, ίσως και εύλογα από μια πλευρά, την πηγή και τη βάση διαφόρων παρομοίου περιεχομένου δημοσιευμάτων σε διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων και του ακόλουθου στο DEFENCE-POINT.GR: http://www.defence-point.gr/news/?p=121465

Απαντώ σχετικώς τα εξής:

Πρώτον, δεν έχω καμιά θεσμική ιδιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπήρξα ποτέ, ούτε και σήμερα είμαι, σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιουδήποτε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω απλώς αρθρογραφήσει, σε κάποια έκταση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, στην ελληνική ενημερωτική ιστοσελίδα «ΩΜΕΓΑ Press» (http://www.omegapress.gr/). Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να με συνδέει με την ομάδα συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ακραία αυθαιρεσία ή αποτέλεσμα επιχείρησης σκόπιμης παραπληροφόρησης το γεγονός ότι το «Radio Free Europe / Radio Liberty» με χαρακτηρίζει σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, είμαι υπερηφάνως φίλος του Ρώσου διανοουμένου και θεωρητικού της γεωπολιτικής καθηγητή Αλεξάντερ Ντούγκιν (Alexander Dugin), τόσο υπό την προσωπική όσο και υπό την πολιτική έννοια της φιλίας. Επίσης, το πρώην στέλεχος της Ρωσικής Πρεσβείας των Αθηνών κ. Γεώργιος Γκάβρις (George Gavrish), που επίσης, μαζί με εμένα και τον καθηγητή Ντούγκιν, αναφέρεται στο προαναφερθέν άρθρο του «Radio Free Europe / Radio Liberty», αποτελεί διακεκριμένο γνώστη των ελληνικών υποθέσεων και πολύ αγαπημένο φίλο μου.

Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς οι τρεις συνδεόμαστε με προσωπική και πολιτική φιλία και έχουμε κοινά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα δεν σημαίνει ο,τιδήποτε το παράξενο ή παρασκηνιακό. Οι αρχές, οι αξίες και οι στόχοι μας έχουν δημοσιευθεί αυθεντικώς σε πληθώρα συγγραμμάτων μας. Προσωπικώς, έχω αρθρώσει μια ολοκληρωμένη φιλοσοφική και πολιτική στρατηγική για την «παγκόσμια τάξη πραγμάτων» και μια ολοκληρωμένη θεώρηση του Ελληνισμού στο βιβλίο μου The Metaphysics of World Order: A Synthesis of Philosophy, Theology, and Politics, το οποίο εκδόθηκε μόλις προ ολίγων ημερών, τον Ιανουάριο του 2015, στις ΗΠΑ, από τον διακεκριμένο εκδοτικό όμιλο Wipf and Stock Publishers και έλαβε πολύ θετικά σχόλια από κορυφαίους Έλληνες ακαδημαϊκούς, όπως φαίνεται στο κάτωθι link: http://wipfandstock.com/the-metaphysics-of-world-order.html#about

Τρίτον, στα προαναφερθέντα άρθρα του «Radio Free Europe / Radio Liberty» και του DEFENCE-POINT.GR αναφέρεται η σχέση μου με τους Illuminati με τρόπο που επιζητεί διευκρινίσεις, τις οποίες έχω προ πολλού χρόνου δημοσιεύσει και θα επαναλάβω εδώ. Εξηγούμαι. Αξιοποιώντας την εμπειρία μου ως Διευθυντής του think-tank Research Institute for Noopolitical and Geopolitical Studies (http://www.snorder.org) και ως Εταίρος (ειδικός σε θέματα Γεωπολιτικής και Ασφάλειας) της ρωσικής εταιρείας πληροφοριών R-Techno (http://www.r-techno.org) καθώς και την ακαδημαϊκή εργασία μου ως αριστούχος Διδάκτωρ Χριστιανικής Φιλοσοφίας της Academia Teológica de San Andrés (Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία στο Μεξικό), έχω ασχοληθεί μεθοδικά στη διερεύνηση της ιστορίας των μυστικών/εσωτερικών εταιρειών/αδελφοτήτων.

Βάσει των σχετικών ερευνών μου και σε συνεργασία με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Πάσης Λαατινικής Αμερικής της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Daniel (de Jesús Ruiz Flores), συντόνισα, αρκετά έτη πριν, μια βαθιά επιχείρηση για την αναδιοργάνωση του Τεκτονισμού γενικά και του ουσιωδώς αποδομημένου τάγματος των Βαυαρών Illuminati ειδικότερα, με σκοπό αφενός αυτοί οι οργανισμοί να λειτουργήσουν στην υπηρεσία της Χριστιανικής Πίστης, όπως ξεκίνησαν στην αυθεντική, πρωτογενή εκδοχή τους, αφετέρου να υπηρετήσουν ειλικρινά την πνευματική απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε τυραννία.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τη βοήθεια των συνεργατών μου και με όργανο το αναδιοργανωμένο Τάγμα των Illuminati (της Βαυαρίας), αφενός αποτρέψαμε τη διείσδυση και ανάπτυξη εσωτεριστικών και άλλων αδελφοτήτων μη συμβατών με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, αφετέρου διαμορφώσαμε τυπικά τεκτονικών εργασιών συμβατά με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και Δογματική. Μετά από την προαναφερθείσα βαθιά επιχείρηση ανασυγκρότησης αυτών των οργανισμών, εγώ προσωπικώς, ουδεμία περαιτέρω διοικητική ή άλλη θέση κατέχω σε αυτούς τους οργανισμούς, φρονώντας ότι έχω ολοκληρώσει την αποστολή μου στον χώρο του Τεκτονισμού και του συστήματος των Βαυαρών Illuminati.

Μάλιστα, για την προαναφερθείσα υπέρ της Εκκλησίας εργασία μου στον χώρο των μυστικών/ εσωτερικών εταιρειών / αδελφοτήτων, έλαβα σημαντικές εκκλησιαστικές τιμές από την Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, αλλά και από τη Διεθνή Αγγλικανική Επισκοπική Εκκλησία.

Τη σύνοψη των πορισμάτων μου από τις θεωρητικές όσο και πρακτικές, επιχειρησιακές έρευνές μου και δράσεις μου στο πεδίο των μυστικών/εσωτερικών εταιρειών/αδελφοτήτων έχω δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα «The Fourth Political Theory» του καθηγητή Αλεξάντερ Ντούγκιν του Πανεπιστημίου της Μόσχας και συγκεκριμένα στο ακόλουθο link:
http://www.4pt.su/el/content/mystikes-etaireies-kai-imperialismos

Με τιμή,
Νικόλαος Λάος