Ο Αντώνης Σαμαράς στο ΥΠΕΞ: Το αίμα νερό δε γίνεται…

Άμεσο μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς ζητώντας να επαναξιολογηθεί – προς τα πάνω – το κονδύλι το οποίο έχει προβλεφθεί για το υπουργείο Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το υπουργείο Εξωτερικών, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν την υπηρεσία αλλά και έθεσε δημοσίως κάποια καίρια ερωτήματα.

Σύμφωνα με τον Σ. Δήμα η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από οργανωτικά κυρίως θέματα, τα οποία απασχολούν τον νευραλγικό αυτό υπουργείο. Από τη πλευρά του ο Α. Σαμαράς, αφού εξέφρασε την ευαρέσκεια του για τον χειρισμό κρίσιμων θεμάτων από τον Σ. Δήμα, δεν θα μπορούσε άλλωστε να πει και κάτι το διαφορετικό, υπογράμμισε μία σημαντικότατη παράμετρο η οποία φαίνεται να επηρεάζει την λειτουργία του εν λόγω υπουργείου.

Η παράμετρος αυτή δεν είναι άλλη από το ύψος της χρηματοδότησης που λαμβάνει από τον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία αγγίζει το… δυσθεώρητο ύψος του 0,17% του προϋπολογισμού. «Θεωρώ ότι σε ένα υπουργείο τέτοιας καταλυτικής σημασίας, πολυσήμαντης για τα ζητήματα του Έθνους, του Ελληνισμού, της πατρίδας μας, αυτό το 0,17% πρέπει να ανατραπεί τώρα» επεσήμανε ο Α. Σαμαράς και συμπλήρωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών «είναι πάνω από λιτότητες και πέρα και πάνω από την αναγκαστικά δύσκολη, δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα και η οικονομία της. Μιλάμε για ελάχιστα χρήματα τα οποία δεν θα ρίξουν έξω κανέναν προϋπολογισμό, αλλά μπορούν να ρίξουν έξω βασικές επιδιώξεις που έχει η χώρα μας. Μένω, λοιπόν σε αυτό».

Υπενθυμίζεται πως ο Α. Σαμαράς είχε μία ταραχώδη και πολυκύμαντη πορεία από το εν λόγω υπουργείο, η θητεία του δε εκεί σφράγισε εν πολλοίς τόσο την δικιά του πολιτική μοίρα αλλά και τις εξελίξεις στον τόπο μας από το 1993 και μετά. Είναι σαφές πως το χαρτί της «Λαϊκής Δεξιάς» το οποίο έχει αποφασίσει να παίξει η Ν.Δ. συμπεριλαμβάνει ως προτεραιότητα την Εξωτερική Πολιτική.

Δεν μένει παρά να δούμε εάν ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί και τον άλλο αντιπρόεδρο της παράταξής του, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, και εάν θα θέσει ζητήματα προϋπολογισμού και στο συγκεκριμένο τομέα…