Ολοκλήρωση σήμερα συμφωνίας ΕΛΠΕ με ExxonMobil και Total!

Συνάντηση με εκπροσώπους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), της ExxonMobil και της Total είχε, σήμερα Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία του αμερικανικού κολοσσού για την είσοδό του, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, στις ελληνικές έρευνες υδρογονανθράκων έχει κλείσει και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Αντιπρόεδρος ενημέρωσε για τη διαδικασία μετάβασης της ελληνικής οικονομίας, από την ύφεση στην ανάπτυξη καθώς και για την στρατηγική εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, τονίζοντας τις ισχυρές επενδυτικές προοπτικές της Ελλάδας.

Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, επίσης, ότι η Κυβέρνηση εξετάζει με συστηματικό τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της χώρας, πάντα με όρους περιβαλλοντικής προστασίας, διαφάνειας και μεγιστοποίησης του οφέλους για την Κοινωνική Ασφάλιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ: https://energypress.gr/news/ekleise-i-symfonia-elpe-me-exxonmobil-gia-eisodo-stis-ereynes-ydrogonanthrakon-synantisi-me