Οι SEALs, ο Μπιν Λάντεν και ο… ιατρός

Για πρώτη φορά μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Λέον Πανέτα, προχώρησε σε αποκάλυψη – επιβεβαίωση στοιχείων για την επιχείρηση κατά του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Τις αναφορές έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS και στην εκπομπή «60 minutes».

Δήλωσε ότι ο Σακίλ Αφρίντι, που δεν ήταν άλλος από τον ιατρό του Οσάμα μπιν Λάντεν, τους παρείχε πληροφορίες για την επιχείρηση στο κρησφύγετο, στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Όπως είχε γίνει και παλαιότερα γνωστό, ο Αφρίντι ήταν επικεφαλής προγράμματος εμβολιασμών, το οποίο είχε οργανώσει η CIA για να συλλέξει στοιχεία DNA και να επιβεβαιώσει την παρουσία του μπιν Λάντεν στο οίκημα.

Οι δηλώσεις αυτές είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν νέες εντάσεις μεταξύ του Πακιστάν και των ΗΠΑ, αλλά και στο εσωτερικό του Πακιστάν, καθώς η κυβέρνηση ισορροπεί σ’ ένα παιχνίδι λεπτών ισορροπιών με τους ισλαμιστές. Με βάση τα όσα δήλωσε, συμπλήρωσε ότι σίγουρα κάποιος εντός της πακιστανικής κυβέρνησης πρέπει να γνώριζε κάτι για το όλο θέμα.

Όσο για την τύχη του ιατρού, δήλωσε ότι ανησυχεί πολύ για αυτόν…